طرز تهیه رب انار خانگی ملس و خوشمزه ، فوت و فن های طلایی آن
به گزارش وبلاگ وبساز، رب انار یکی از خوشمزه ترین چاشنی های است. در گذشته رب انار را فقط می توانستید از بیرون تهیه کنید چون طرز تهیه رب انار ملس با دانه ها انار کار چندان آسانی نبود. امروزه با وجود دستگاه های برقی مثل آبمیوه گیری، مخلوط کن و غذاساز به راحتی می توانید رب انار خانگی تهیه کنید.اما طرز تهیه رب انار شمالی چگونه است؟ آیا چیزی در خصوص ترفندهای آموزش درست کردن رب انار می دانید؟ طرز تهیه رب انار به همراه فوت و فن های طلایی آن را در مجله خبرنگاران بخوانید. در سرویس همراه ما باشید.

طرز درست کردن رب انار خانگی
استفاده از رب انار در طب اسلامی بسیار توصیه شده است. به خاطر ، ما در اینجا طرز تهیه رب انار در طب اسلامی را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای طرز تهیه 1 کیلو رب انار
- انار پوست نازک و با کیفیت: 8 کیلوگرم
- نمک: 1 قاشق چایخوری
مراحل طرز تهیه رب انار با انار سفید یا انار قرمز
روش تهیه رب انار ملس خانگی بسیار راحت است. در ادامه می توانید با مراحل رب انار با انار سفید یا انار قرمز آشنا شوید.
مرحله اول؛ دانه کردن انارها
در اولین مرحله از طرز تهیه رب انار ملس باید انارها را بشورید و دان کنید. در واقع به نظر می رسد سخت ترین قسمت درست کردن رب انار همین دانه کردن انارهاست. برترین و راحت ترین روش دانه کردن انار این است که سر و ته انار را با چاقو جدا کنید و سپس آن را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید.
حالا با استفاده از یک گوشتکوب یا پشت قاشق به پشت انار ضربه بزنید تا دانه انار جدا شده و فقط پوست انار باقی بماند. خواص پوست انار هم برای سلامت بدن بی نظیر است، پوست های انار را دور نیندازید. اگر دانه خراب یا قهوه ای در بین دانه های انار بود آن را دور بریزید تا طعم رب انار شما خراب نگردد.
مرحله دوم؛ آب گرفتن انار برای رب انار
در این مرحله از دستور رب انار برای گرفتن آب انار هم می توانید از آبمیوه گیری دستی بهره ببرید و هم غذاساز و مخلوط کن. در این صورت بعد از آبگیری دانه های انار را از صافی باید جدا کنید تا فقط آب انار باقی بماند. روش سنتی هم این است که دانه های انار را در یک قابلمه بزرگ بریزید و 3 لیوان آب برای این اندازه دانه انار اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه رب گوجه در خانه
اجازه دهید روی شعله ملایم گاز دانه انارها آب بیندازند و نرم شوند. سپس دانه های انار را در یک قابلمه بزرگ آبکش کنید. آب انار را از تفاله ها جدا کنید. سپس با پشت دست یا ته یک کفگیر یا قاشق دانه های انار را به کف آبکش بسابید تا خوب آب شان گرفته گردد. کمی هم با دست فشار دهید تا کاملا آب انار جدا گردد و فقط هسته سفید انار باقی بماند.
مرحله سوم؛ قرار دادن آب انار روی حرارت
آب انارها را در همان قابلمه بزرگ روی حرارت گاز بگذارید تا بجوشد. در این مرحله از طرز تهیه رب انار مرحله به مرحله زمانی که آب انار جوش آمد کف روی آن را جمع کنید و آب انار را مرتب هم بزنید تا سر نرود. آب انار را 5 یا 6 ساعت روی شعله ملایم گاز هم بزنید. زمانی که رنگ آب انار تغییر کرد و آغاز به قل زدن کرد رب انار کم کم در حال آماده شدن است.
مرحله چهارم؛ آماده کردن رب انار خانگی
در این مرحله از طرز تهیه رب انار شمالی رب در حال غلیظ شدن است پس مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و نسوزد. اندازهی نمک در این مرحله اضافه کنید تا رب انار کپک نزند. یادتان باشد رب انار بعد از سرد شدن غلیظ تر می گردد پس اجازه ندهید روی گاز بیش از حد غلیظ گردد.
اگر رب انار بیش از حد غلیظ گردد، خیلی سفت می گردد و اگر هم شل و آبکی باشد در یخچال هم کپک می زند پس آن را به غلظت مناسب برسانید یعنی نه خیلی شل و آبکی و نه خیلی غلیظ.
به همین راحتی رب انار خانگی شما آماده شد.
نکات و فوت و فن های رب انار خانگی
*اگر انار پوست نازک و با کیفیت باشد از هر 8 کیلو انار یک کیلوگرم رب انار به دست می آید. اما اگر انار پوست کلفت باشد، ده کیلوگرم انار برای یک کیلوگرم رب انار کافی است.
*برای تهیه رب انار ملس حتما از یک قابلمه بزرگ برای درست کردن رب انار بهره ببرید. به این ترتیب رب انار شما خوشرنگ تر می گردد.
*رب انار را در اندازه کم در حد همان یک کیلوگرم برای مصرف خانگی درست کنید. چون هر چه اندازه انار کمتر باشد رب انار کمتر روی حرارت می ماند و قرمزتر و خوش رنگ تر می گردد. برترین رنگ برای رب انار قهوه ای روشن است. رب انار سیاه نشانه سوختگی رب انار است.
*یک مدل رب انار به رب انار گوشتی معروف است چون گوشت انار هم در رب انار هست. اما اگر آب انار را از آبکش خیلی ریز رد کنید رب انار شما حالت شیره پیدا می نماید.
*برطرف تلخی رب انار کار آسانی نیست. در واقع علت اصلی تلخ شدن رب انار ته گرفتن آن است. اگر در حال پخت رب انار متوجه تکه های سوخته و ته گرفتی رب شدید سریعا آن ها را از رب انار خارج کنید.
*اگر می خواهید یک رب انار سیاه رنگ و غلیظ داشته باشید یک قطعه آهن تمیز را روی شعله ملایم گاز داغ و سرخ کنید. زمانی که رب انار را می پزید تکه آهن گداخته را داخل رب انار بیندازید. این مدل رب انار سیاه را شمالی ها برای درست کردن خورش فسنجان مجلسی استفاده می نمایند.
*علت ترش شدن رب انار یا شیرین و یا ملس شدن رب انار به طعم دانه های انار شما بستگی دارد. در طرز تهیه رب انار ترش شمالی معمولا رب انار را با انار ترش درست می نمایند و به همین علت رب انار شمالی معمولا ترش است.
*برای تهیه سس انار هر بار اندازهی آب جوشیده به رب انار به اندازهی که می خواهید مصرف کنید اضافه نمایید.
*رب انار قجری تیره و سفت است و به قول معروف رب انار گوشتی است. برای تهیه رب انار قجری آنقدر رب انار را می جوشانند که رب کاملا سفت و تیره گردد.
*از رب انار در طرز تهیه فسنجان، مرغ ترش، ترشی بادمجان شکم پر و … و سرو کنار انواع غذاها مثل اکبر جوجه می توانید بهره ببرید.
*پیشنهاد می کنیم مقاله را هم مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید:
خواص انار و رب انار
*خواص رب انار و انار برای کبد و درمان و بی نظیر است.
*خواص انار و رب انار در طب سنتی ایرانی و اسلامی برای به خاطر فیبر فراوان موجود در آن از قدیم الایام مورد توجه بوده است.
*خواص انار و رب انار برای لاغری به خاطر پلی فنول های موجود در آن است که کلسترول بد خون را کاهش می دهد. اگر چه رب انار به خاطر افزایش اشتها باعث چاقی هم می گردد. در افراد دارای اضافه وزن و چاقی مشهود است.
*خواص انار و رب انار برای تصفیه خون، درمان آفت و جوش دهان به وسیله استفاده موضعی از رب انار بر روی ناحیه مورد نظر، تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان بیماری هایی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا و نیز تقویت سیستم عصبی و قلبی عروقی در طب سنتی بسیار مورد توجه است.
*در رژیم های لاغری و کاهش وزن برترین زمان خوردن رب انار به صورت ناشتا به همراه کمی گلپر است. برای خواندن مقاله روی لینک مطلب کلیک کنید.
*اگر انار را با عسل مخلوط نموده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی پیشگیری می نماید.
سوالات متداول
1- طبع انار و رب انار چگونه است؟
در طب سنتی اسلامی و ایرانی طبع انار و رب انار تر و سرد و قابض است و بهتر است با مسهل میل گردد.
2- از کجا بفهمیم رب انار آماده شده؟
زمانی که رنگ آب انار تغییر کرد و آغاز به قل زدن کرد رب انار کم کم در حال آماده شدن است.
3- چرا مزه رب انار شمالی ترش تر است؟
در طرز تهیه رب انار ترش شمالی معمولا رب انار را با انار ترش درست می نمایند و به همین علت رب انار شمالی معمولا ترش است.
منبع: افق کوروش