خواص و مضرات گیاه چوبک
به گزارش وبلاگ وبساز، درختچه ای کوچک است پوست آن به رنگ کبود صاف یا کمی کرکدار برگهایش کشیده نوک تیز و گلهایش در مجموعه ای در روی یک پایک بلند قرار گرفته است

به گزارش وبلاگ وبساز به نقل از بیتوته ، نام های دیگر آن: چوبک اشنان، چوبه، اسپرون، آذربو، چوغان، فلار، گلیم شوی، غاسول، عرطنیثا، عرطنیثه، صابونیه، سطرونیون، فول العرب و صابونی می باشد.
1- طبع گیاه چوبک گرم و خشک است.
2- عطسه آور است.
3- مدر می باشد.
4- چوبک قاعده آور است.
5- گیاه چوبک برای خرد کردن سنگ مثانه مفید است.
6- چوبک به خاطر داشتن ماده ساپونین سعی کنید کم مصرف کنید زیرا سمی است. مقدار مصرف 2 گرم در 200 سی سی آب می باشد.
7- برای درمان درد مفاصل ریشه چوبک را سوزانده، خاکسترش را با سرکه مخلوط نموده و در محل درد بمالید.
8- پاشیدن گرد چوبک بر روی زخم ها نافع می باشد.
9- برای درمان درد سیاتیک چوبک را با سرکه مخلوط نموده و به صورت ضماد در محل درد بگذارید.
10- برای درمان نقرس و اسید اوریک از جوشانده چوبک استفاده کنید.
11- برای درمان سوزاک یک گرم چوبک در 100 سی سی آب جوشانده و میل گردد.
12-برای تقویت نیروی جنسی ریشه چوبک را در دست بگیرید.
13- برای درمان طاسی چوبک را در آب جوش حل نموده و سر را شستشو دهید.
14- کسانی که می خواهند لاغر شوند از دمنموده چوبک استفاده کنند یک گرم در 100 سی سی آب جوش 20 دقیقه دم و نیم ساعت قبل از غذا میل گردد.
15- برای تسکین خارش های بدن 5 گرم چوبک را در 200 سی سی آب جوشانده محلول آن را روی پوست بدن بمالید.
16- خانم های حامله از چوبک استفاده نکنند حتی استنشاق هم نکنند.
17- برای درمان آنژین 3 گرم چوبک در 200 سی سی آب جوش به مدت 20 دقیقه دم نموده و صاف نموده و 3 بار غرغره کنید باعث از بین رفتن گلودرد و ورم لوزه ها می گردد.
18- برای آرام کردن سرفه از یک گرم چوبک را در 100 سی سی آب جوش 20 دقیقه دم و نیم ساعت قبل از غذا میل گردد.
19- برای شستشوی زرد زخم می توان از دم نموده چوبک استفاده کرد 2 گرم در 100 سی سی آب نیم ساعت دم نموده و زخم را بشوئید.
20- مالیدن چوبک در محل نیش زنبور و حشرات باعث تسکین درد می گردد و همچنین پادزهر هم می باشد.
21-جهت درمان یرقان 5 گرم چوبک را در یک لیتر آب دمنموده روزی سه فنجان به مدت یک هفته بنوشند.
22- برای درمان بحران های کبدی یک گرم چوبک یا 2 گرم چوبک در100 سی سی آب جوش 10 دقیقه دم نموده صاف نموده با عسل شیرین کنید قبل از غذا میل گردد.
منبع: جام جم آنلاین