خبرنگاران پنیر لیقوان ثبت ملی می گردد
به گزارش وبلاگ وبساز، تبریز-خبرنگاران- مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی گفت: محصول پنیر لیقوان به عنوان یکی از نمادهای مهم و اصلی لبنی آذربایجان، سال جاری ثبت ملی م یشود.

احمد حمزه زاده روز شنبه در جمع وبلاگ وبساز با اعلام اینکه ثبت پنیر لیقوان در فهرست آثار ملی به طور قطع طی امسال انجام می گردد، اضافه کرد: این محصول از مهم ترین ظرفیت های گردشگری غذا در آذربایجان شرقی و کشور محسوب می گردد که حاصل زحمات نسل های متمادی از مردم خوش ذوق روستای لیقوان است و طبق گفته گذشتگان، فراوری پنیر بیش از صدها سال قبل بین مردم منطقه رایج بوده و به همین خاطر می توان پنیر لیقوان را یکی از بهترین پنیرهای ایران و دنیا دانست که از شیر گوسفند نژاد قزل به دست آمده است.
وی گفت: پنیر لیقوان از جمله پنیرهای مشهور و منحصر به فرد دنیا است که به سبب اینکه از شیر حیوانات پرورش یافته در دامنه سهند فراوری می گردد، به لحاظ مرغوبیت، کیفیت، عطر و طعم خوب در سطح عالی واقع شده است.
حمزه زاده ادامه داد: در راستای برندسازی این کالای ارزشمند در سال های گذشته جشنواره پنیر لیقوان به همت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار گردید که امیدواریم با همکاری و مشارکت مردم، دهیاری و فعالان فرهنگی روستا، شاهد برگزاری جشنواره ملی در سال های آینده باشیم.
وی گفت: ویژگی های مذکور زمینه ای است تا بتوان برند پنیر لیقوان را علاوه بر ثبت ملی در سطح دنیای نیز به ثبت برسانیم که به همین منظور میراث فرهنگی از سال گذشته در حال طی فرآیند ثبت پرونده پنیر لیقوان در فهرست آثار ملی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه منطقه نمونه گردشگری لیقوان و روستای اسپراخون به عنوان یکی از قطب های گردشگری آذربایجان شرقی همیشه به سبب جاذبه های گردشگری متعدد مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی بوده است، گفت: عمارت تاریخی اربابی، آبگرم های اسپراخون و پنیر لیقوان از جمله ظرفیت هایی است که این منطقه زیبا در دامنه سهند را بر سر زبان ها آورده است.
منبع: ایرنا