این سزارین های تقویمی پردردسر
به گزارش وبلاگ وبساز، تهران (پانا)- به گفته یک کارشناس مامایی اینکه مادری سراغ سزارین برود چون می خواهد تاریخ دقیق تولد فرزندش را معین کند یا اینکه بعضی پزشکان به دلایلی همچون رفتن به مسافرت، نوزادان را زودتر از زمان معین به جهان می آورند، مساوی با محروم کردن نوزاد از زندگی داخل رحمی است.

به گزارش ایسنا، فرشته درایتی، اظهار کرد: در باورهای ایرانی ها، توصیه سیمرغ به زال برای تولد رستم بوده و در اروپا مردم عقیده دارند داستانی از تولد کودک درشت اندام به نام سزار بوده و به همین دلیل سزارین معمول شده و اکنون تبدیل به راهی برای محروم کردن فرزندانمان از زندگی داخل رحمی و آن هم بسیار زودتر از زمان تولد طبیعی و رسیده شدن کامل فرزند دلبندمان شده است و در حال حاضر نیز تبدیل به یک دغدغه مهم سلامت عمومی شده است.
وی با اشاره به سزارین اجباری به دلیل شرایط خاص کودک یا مادر، اضافه نمود: سزارین های انتخابی نیز نوع دیگر هستند و مادرانی که حتی با وجود توصیه پزشک به زایمان طبیعی، درخواست سزارین خودخواسته و اغلب ناآگاهانه فقط به علت تاریخ لاکچری تولد فرزندشان می فرایند و به هر راهی متوسل می شوند تا در تاریخی که دوست دارند فرزندشان متولد گردد.
این کارشناس مامایی بیان نمود: متاسفانه این شیوه به یک ژست کاذب اجتماعی میان بانوان تبدیل شده است به خصوص در خصوص رند کردن تاریخ تولد زیر بار عواقب نارس بودن نوزاد می فرایند ومتاسفانه سلامت و آینده فزرندشان را فدای تاریخ تولدش می نمایند.
درایتی با بیان اینکه پدر و مادرانی هستند که پرداخت هزینه ها در بیمارستان های خصوصی را مایه فخرفروشی در بین دوستان و حتی فضای مجازی می دانند، اضافه نمود: نا آگاهی مادران و بعضی خانواده ها باعث شده که حاضر به پرداخت هزینه های گزاف شوند و فرزندشان را به شیوه غیرطبیعی و آن هم نه در موعد خود به جهان بیاورند.
وی اضافه نمود: اینکه مادری سراغ سزارین برود چون می خواهد تاریخ دقیق تولد فرزندش را مشخص کند یا اینکه بعضی پزشکان به دلایلی همچون رفتن به مسافرت، نوزادان را زودتر از زمان مشخص به جهان می آورند، مساوی با محروم کردن نوزاد از زندگی داخل رحمی است.
این کارشناس مامایی بیان نمود: اگر اجازه داشته باشیم فردی را بدون دلیل از زندگی دنیوی ساقط کنیم حق خواهیم داشت جنین را هم از زندگی درون رحمی محروم کنیم.
درایتی ادامه داد: اگر ماماها و پزشکان زنان و مراقبین سلامت و حتی رسانه ملی با همکاری همدیگر آگاهی مادرانمان را در خصوص لحظه به لحظه زندگی داخل رحمی و فواید آن افزایش دهند و خود مادر نیز اطلاعاتش را در خصوص روش انتخابی اش ارتقا دهد، شاهد عواقب دردناک ناشی از سزارین های خودخواسته و به اصطلاح انتخابی نخواهیم بود.
وی اضافه نمود: این امر باعث خواهد شد شاهد بیماری هایی که بر اثر تولد نوزاد نارس ایجاد می گردد، چه در حال و چه در آینده برای افراد و خانواده شان نباشیم.
این کارشناس مامایی توضیح داد: در زایمان سزارین، مادری که تحت عوارض ناشی از بیهوشی و چسبندگی بعد از سزارین و گاهی خارج کردن رحم به دلیل چسبندگی جفت در زایمان های بعدی و به طبع نازایی و محرومیت از مادر شدن دوباره قرار می گیرد، قدم هایش را در این راه حساب شده تر و آگاهانه برخواهد داشت و اینها دسترنج انتخاب سزارین های خودخواسته یا انتخابی نوزادان با عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت هستند که ناشی از انتخاب نادرست مادر یا تحمیل اطرافیان به مادر بوده است.
وی بیان نمود: بیماری های تنفسی، دیابت، مسائل گوارشی و عوارض دیگر، رهاورد سزارین خصوصا سزارین های بدون اندیکاسیون است و قطعا در صورتیکه آگاهی کامل به مادران داده گردد، دست به چنین انتخاب هایی نخواهند زد.
این کارشناس مامایی یادآور شد: تجملات و چشم و هم چشمی ها تا آنجا در زندگی ما پیش رفته که دیگر نمی توانیم بدون نظرات لاکچری دیگران زندگی کنیم و حتی تا آنجا که دوست داریم حتی به قیمت از دست دادن جان و سلامتی فرزندمان، سزارین را انتخاب کنیم و گاهی حتی سزارین در تاریخی به اصرار خودمان.
درایتی گفت: از طرفی تیم درمان نیز باید بسیار فعال تر و موثرتر اقدام نمایند و بتوانند آگاهی جامعه را افزایش دهند چرا که عدم ارائه آگاهی کامل به مادران و چشم داشت های صرفا مادی در بعضی از همکاران یا بیمارستان ها در پیش آمدن چنین فجایعی بی تقصیر نخواهند بود.
منبع: خبرگزاری پانا