آموزش ساخت فلزیاب به سه روش راحت و بی دردسر
به گزارش وبلاگ وبساز، ساخت فلزیاب به شکل حرفه ای مسلما مستلزم آشنایی با مدارهای الکتریکی و استفاده از کیت های غیر آماده و قابل طراحی خواهد بود. با این حال اگر به دنبال ساخت فلزیاب حرفه ای و همه فن حریف نباشیم، با اتخاذ روش های بسیار ساده هم می توان اقدام به طراحی آن نمود. در مطلب پیش رو چگونگی انجام این کار را مورد آنالیز قرار خواهیم داد.

وبلاگ وبساز | سرویس تکنولوژی - ساخت فلزیاب با روش هایی که در این مطلب به آن اشاره خواهیم کرد، بیش از آن که کاری جدی یا حرفه ای قلمداد شود، جنبه سرگرم کننده خواهد داشت و می تواند روشی برای رفع کردن حس کنجکاوی افراد مختلف در زمینه چگونگی طراحی و ساخت ابزارهای یافت فلز یا نحوه استفاده از آنها باشد. بنابراین باید در همین ابتدا این نکته را روشن کرد که روش های ساخت فلزیاب که در این مطلب به آنها اشاره می شود، به کار ساخت فلزیاب حرفه ای و همه کاره نمی آید. در واقع فلزیابی که توسط روش های توضیح داده شده در این مطلب ساخته می شود تنها نمونه ای ساده از این وسیله خواهد بود که قادر است شما را با چگونگی کار با یک ابزار مخصوص یافت فلز آشنا کند.
بر این اساس اگر در پی یافتن روشی برای ساخت فلزیاب کاملا حرفه ای و کارامد برای انجام کارهای حساس هستید، بهتر است پس از آشنایی با روش های مرسوم به منظور ساخت فلزیاب ساده، اطلاعات فنی خود را در زمینه کار با مدارهای الکتریکی بالاتر ببرید تا با انجام مطالعات بیشتر در زمینه برق و مکانیک بتوانید شخصا یک فلزیاب کاملا حرفه ای و همه فن حریف را طراحی کنید.
البته برای آغاز کار و کسب پیش زمینه ای جزیی در این زمینه می توانید مطلب پیش رو را تا خاتمه دنبال کنید. در این صورت قادر خواهید بود با اتکا به سه روش نه چندان سخت برای ساخت فلزیاب که در متن پیش رو به آنها اشاره می شود، ابزاری ساده برای یافتن فلزهای گم شده طراحی کنید.
نخستین روش ساخت فلزیاب
در این روش شما می توانید توسط دو شی بسیار ساده که در بیشتر خانه ها یافت می شود اقدام به ساخت فلزیاب نمایید. اگر در خانه یک رادیوی جیبی و یک ماشین حساب جیبی دارید، از این امکان برخوردار خواهید بود که به یاری آنها فرایند ساخت فلزیاب ساده را تجربه کنید. برای انجام این کار ابتدا باید رادیوی جیبی را روشن نموده و آن را روی بالاترین فرکانس موجود در موج ای ام (AM) تنظیم کنید. البته باید به این نکته دقت داشت که فرکانس رادیو نباید روی یک ایستگاه رادیویی تنظیم شود. بلکه نحوه تنظیم رادیو روی بالاترین فرکانس موج ای ام باید به گونه ای باشد که بتوان صدای تن استایک خروجی را به شکل واضح و کاملا با ثباتی شنید. به بیان ساده شما باید فرکانس رادیو را به گونه ای در موج ای ام تنظیم کنید که بتوانید صدای خش خش آن را روی بالاترین فرکانس موج مذکور به شکل کاملا واضحی بشنوید.
پس از تنظیم رادیو به روش یاد شده نوبت به روشن کردن ماشین حساب می رسد. حال ماشین حساب روشن شده و رادیوی روشن شده را از پشت به یکدیگر بچسبانید، به گونه ای که این دو ابزار الکتریکی کاملا پشت به پشت هم قرار گیرند. پس از آن محل تلاقی ماشین حساب و رادیوی روشن را آن قدر جا به جا کنید تا صدای بلند رادیو به تدریج محو شده و به آوای نسبتا ثابت، یک نواخت و خفه ای تبدیل شود. تمام مراحلی که به آن اشاره شد را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.
هنگامی که رادیو و ماشین حساب در مکان و موقعیت صحیح قرار دریافتد و صدای خش خش رادیو از ثبات و تن قابل قبولی برخوردار شد، باید آنها را با نوار چسب کاملا دقیق به یکدیگر بچسبانید تا به سادگی از هم جدا نشوند. حتی برای محکم کاری می توانید از اجسام رسانایی نظیر تکه مقوا در میان آنها بهره ببرید تا جدا شدن این دو شی از یکدیگر به سادگی رخ ندهد.
در آخرین مرحله از مراحل ساخت فلزیاب توسط رادیو و ماشین حساب جیبی نوبت به طراحی یک دسته برای حمل و نقل راحت و بی دردسر این ابزار می رسد. به این وسیله استفاده از فلزیاب برای معین محل فلزهای گم شده با راحتی بیشتر و دردسر کمتری همراه خواهد بود. برای انجام این کار می توان از یک خط کش کهنه یا تکه چوب های بی استفاده بهره گرفت. البته باید به این نکته توجه داشت که جنس میله فلزیاب نباید از جنس فلز باشد. بر همین اساس بهتر است به دنبال یافتن میله های چوبی یا پلاستیکی برای تبدیل آنها به دسته حمل و نقل دستگاه فلزیاب باشید.
پس از آن که جسم مناسب را برای استفاده به عنوان دسته دستگاه فلزیاب خود یافتید باید آن را محکم با نوار چسب به دستگاه دست ساز خود، که ترکیبی از ماشین حساب و رادیو به شمار می رود، بچسبانید. به این ترتیب مراحل ساخت فلزیاب دست ساز به خاتمه می رسد و شما می توانید به یاری آن اقدام به یافتن فلزهای گم شده در محیط خانه یا بیرون از آن نمایید.
برای آزمایش دستگاه ساخته شده توسط خود می توانید آن را به یک جسم فلزی نظیر ناخن گیر یا سایر اجسام مشابه نزدیک کنید. در این صورت تن صدای رادیو تغییر می نماید و آوای خش خش آن دگرگون می شود. به این ترتیب شما قادر خواهید بود محل قرار دریافت اجسام فلزی گم شده در خانه یا سایر محیط های مشابه را بیابید.
روش دوم ساخت فلزیاب
شاید این روزها نتوان در خانه های امروزی اجسامی نظیر رادیو یا ماشین حساب جیبی را به همین راحتی پیدا کرد. دلیل اصلی این امر هم آن است که این روزها وظایف یک ماشین حساب یا رادیوی جیبی را به راحتی می توان توسط یک تلفن همراه هوشمند به انجام رساند. به همین دلیل در حال حاضر دیگر کمتر کسی به فکر خریدن ماشین حساب یا رادیو به شکل جداگانه است و بسیاری از کاربران تلفن های همراه در صورت احتیاج از رادیو و ماشین حساب موجود در تلفن هوشمند خود استفاده می کنند.
به همین دلیل بهتر است ساخت فلزیاب توسط ماشین حساب و رادیو را فراموش نموده و به سراغ روش دیگری برای انجام این کار برویم. حال که صحبت از تلفن همراه به میان آمد بد نیست از تلفن هوشمند خود به عنوان یک ابزار فلزیاب استفاده کنیم.
برای انجام این کار یعنی تبدیل تلفن هوشمند به یک دستگاه ساده فلزیاب هیچ احتیاجی به یافتن تکه چوب مناسب یا استفاده از نوار چسب برای محکم کردن اشیا مختلف به یکدیگر نیست. در واقع به منظور ساخت فلزیاب به یاری تلفن همراه، تنها کافی است یکی از اپلیکیشن های مناسبی که به منظور این کار طراحی شده است را از اپ استورهای معتبر دانلود نموده و آن را روی گوشی خود نصب نمایید.
از آن جا که تلفن های همراه به عنوان ابزارهای الکتریکی شناخته می شوند، همانند سایر ابزارهای مشابه قادر به ایجاد میدان مغناطیسی خواهند بود. با این حال در حالت عادی این امر چندان امکان پذیر نیست. به همین دلیل باید با استفاده از اپلیکیشن هایی که به منظور انجام این کار طراحی شده اند توسط تلفن همراه میدان مغناطیسی ایجاد کرد و فرایند ساخت فلزیاب به یاری تلفن هوشمند را به انتها رساند.
در حال حاضر اپلیکیشن های فلزیاب گوناگونی روی اپ استورهای مختلف وجود دارد که هر کدام به گونه ای متفاوت از دیگری به انجام این مهم می پردازند. از همین رو به منظور کسب آگاهی از میزان کارایی، کیفیت کارکرد و همچنین نوع کاربرد آنها هیچ راهی جز نصب و آزمایش این اپلیکیشن ها روی گوشی تلفن همراه نیست.
با این حال ما در این مطلب به معرفی یکی از اپلیکیشن هایی که می تواند برای ساخت فلزیاب توسط تلفن همراه مفید باشد اشاره می کنیم تا افراد علاقه مند به این کار راه ساده تری برای تبدیل گوشی هوشمند خود به یک ابزار فلزیاب در پیش رو داشته باشند.
این اپلیکیشن Metal Detector نام دارد و شما می توانید آن را از اپ استورهای معتبری نظیر پلی استور گوگل یا استور اختصاصی اپل برای گوشی های اندرویدی یا تلفن های همراه آیفون خود دانلود نمایید. پس از دانلود این اپلیکیشن و نصب آن روی گوشی هوشمند، تلفن همراه شما قادر به ایجاد یک میدان مغناطیسی موثر خواهد بود. مسلما هر مکانی که در آن نشانی از اجسام فلزی به چشم بخورد، ایجاد واکنش و تغییر میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط اپلیکیشن مذکور را به همراه خواهد داشت.
به بیان ساده تر هنگامی که گوشی هوشمند خود را به یک جسم فلزی نزدیک می کنید، نوسانات میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط اپلیکیشن یافت فلز تشدید می شود و درجه سنجش میدان مغناطیسی در اپلیکیشن فلزیاب افزایش خواهد یافت. به این ترتیب هر چقدر میزان درجه سنجش در یک مکان خاص بالاتر برود، به آن معنی است که در آن مکان اجسام فلزی بیشتری وجود دارد.
مخلص کلام آن که با انجام مراحل یاد شده که بسیار هم ساده هستند، شما می توانید بدون روبرو شدن با دردسر خاصی مراحل ساخت فلزیاب ساده توسط گوشی هوشمند را به خاتمه ببرید و تلفن همراه خود را خیلی راحت و بی دردسر به یک دستگاه فلزیاب تبدیل نمایید.
روش سوم ساخت فلزیاب
روش سوم ساخت فلزیاب تا حدی دردسر بیشتری را نسبت به دو روش دیگر به همراه دارد و علاوه بر آن احتیاج به مقداری دانش در زمینه کار با مدارهای الکتریکی نیز خواهد داشت. علاوه بر آن کسانی که قصد ساخت فلزیاب با توجه به این روش را دارند باید توان انجام بعضی امور فنی نظیر لحیم کاری را نیز داشته باشند.
در این روش شما باید به سراغ بسته های الکتریکی مخصوص یا کیت های آماده برای ساخت فلزیاب بروید. اگر به مغازه های فروش ابزارهای الکتریکی مراجعه کنید معمولا با کیت های آماده ای رو به رو خواهید شد که هر کدام از آنها به منظور ساخت وسیله خاصی طراحی شده اند. به عنوان مثال می توان به کیت های آماده برای ساخت ربات های ساده یا اسباب بازی های مختلفی نظیر اتومبیل های کوچک کنترلی و مواردی مشابه با آن اشاره نمود.
در این کیت های آماده لوازم و مواد اولیه مورد احتیاج برای طراحی یک وسیله الکتریکی از پیش تهیه شده است و دستورالعملی نیز برای سر هم کردن آنها در بسته بندی کیت وجود دارد. به این ترتیب شما می توانید با کنار هم قرار دادن قطعات مختلفی که وسیله مذکور را تشکیل می دهند، اقدام به ساختن آن کنید. فرایندی که در اغلب اوقات با سیم کشی و لحیم کاری قابل توجهی هم همراه بوده و یک کار فنی یا نیمه فنی تمام و عیار محسوب می شود.
در میان کیت های آماده موجود برای ساخت وسایل مختلف، مواردی نیز برای ساخت فلزیاب وجود دارد. کیت های مختلفی که بعضی از آنها از مشخصات ساده ای برخوردارند و امکان ساخت فلزیاب جمع و جور و پیش پا افتاده ای را در اختیار شما قرار می دهند.
در عین حال بعضی دیگر از این کیت های آماده هم هستند که تمام لوازم و مواد اولیه مورد احتیاج برای ساخت این دستگاه، از جمله دسته حمل و نقل آن را به شما ارائه می دهند تا بتوانید با سر هم کردن آنها فلزیابی نزدیک به نمونه های حرفه ای را در اختیار داشته باشید.
به هر حال اگر سر رشته ای در کارهای الکتریکی دارید می توانید با خرید یکی از کیت های آماده در زمینه ساخت فلزیاب و سر هم بندی کردن قطعات موجود در آن بر اساس دستورالعمل ارائه شده اقدام به ساخت فلزیاب مورد نظر خود نمایید.
در مجموع می توان ادعا کرد که روش سوم ساخت فلزیاب چالش و مهارت بیشتری را نسبت به دو روش دیگر از سوی افراد علاقه مند به این کار طلب می نماید و مسلما برای آن دسته از کسانی که به دنبال ماجراجویی و کسب تجربه های جدید هستند، جذابیت بیشتری را به همراه خواهد داشت.
چه بسا با استفاده از کیت های آماده برای ساخت فلزیاب و کسب تجربه در سر هم کردن قطعات موجود در آن، رفته رفته به انجام این کار علاقه مند شوید. در این صورت شاید بعدها بتوانید با گسترش اطلاعات خود در زمینه کار با مدارهای الکتریکی و ریزه کاری های علوم برق و مکانیک، خود اقدام به طراحی یک فلزیاب اختصاصی نمایید.
به هر حال هر کدام از خوانندگان این متن می توانند بسته به توانایی، کنجکاوی و مهارتی که در خود می بینند، یکی از روش های تشریح شده در متن پیش رو را مد نظر قرار داده و به وسیله آن اقدام به طراحی و ساخت فلزیاب مورد علاقه خود کنند.
منبع: setare.com